Azért, hogy Mikulás napján se maradjatok Lucababa nélkül mutatok nektek egy YT videót, amit Luci óvodájában – és a fejlesztő központban – a gyógypedagógusok készítettek a halmozottan sérült gyerekek számára Mikulásra 🤶🏻, meglepetésként.

A videó mellé a Mikulás zsákjába rejtett szagolható 🍊, hallgatható 🔔, nézhető-tapintható 🍎 apróságokat is megkapták a gyerekek. Így a Mikulás mese életre kel és több érzékszervre is kihatva ingerel.

A videó amellett, hogy profi, a szívünkig ér. Ha megnézitek, akkor rájöttök ti is, hogy ötlettel, szeretettel, odafigyeléssel egy akadályozott, próbatételes kisgyereket is be lehet vonni a buliba és valójában nem kell, hogy ők mindig kimaradjanak a játékból és a pálya szélén várakozzanak.

Az akadálymentes Mikulás csomagot itt tudod megnézni:

 

 

Mutatok hasonló elven működő applikációkat (Eda Play Toby és Eda Play Tom, ez a két verzió ingyenesen letölthető). Ezek mind hasznosak látásfejlesztéshez, hiszen általuk az agyi eredetű látássérült gyerekek gyakorolhatják a követést, a fixálást és felkelthető a figyelmük (mindegyik app hangeffektekkel támogatott).

 

 

Hálás vagyok 🙏, hogy Lucinak ilyen segítői vannak! ❤️ Így a kislányunk közösségben is – már amikor jár közösségbe és nem beteg 🙃 – megélheti az ünnepet 🎄 és biztos, hogy a szívéig elér a szeretet! Advent időszakában pedig tuti, hogy nálunk ez a kisvideó még sokszor elő fog kerülni, hogy megörvendeztethessük a legkisebb királykisasszonyt! 👸

Legyen számukra játék az ünnep! 💫

Köszönjük Budapesti Korai Fejlesztő Központ! ❤️